Parket

Parket brengt door zijn authentieke karakter veer warmte en sfeer in huis. Een parketvloer is daarnaast een investering voor jarenlang woonplezier. Een hoge kwaliteit en goede adviezen zijn daarom zeer belangrijk. Met meer dan 90 jaar ervaring in houten vloeren helpt kouwenhoven-interieur u graag op weg.

Afspraak maken
Massief- of meerlaagsparket

Nostalgisch massief parket of gemakkelijk meerlaags parket. Ieder zo zijn eigen wensen.

Massief parket bestaat uit massief houten planken of kleinere stroken hout die volgens verschillende patronen geplaatst kunnen worden. Een massieve parketvloer is de duurste maar tevens de duurzaamste in zijn soort. Door zijn dikkere plank gaat een massief houten vloer tot wel 60 jaar mee.

Meerlaags parket bestaat uit planken met verschillende lagen. Een onder- en tussenlaag van houtsnippers of multiplex wordt bedekt met een toplaag van de gewenste houtsoort. Meerlaags parket is daarom goedkoper dan massief parket, maar gaat door zijn dunne toplaag minder lang mee. Meerlaags parket is echter gemakkelijk te plaatsen en wordt vaak in de fabriek al voorbewerkt. De vloer hoeft daarom na het plaatsen meestal niet geschuurd of gelakt te worden.

Kleuren, patroon en afwerking

De keuze in kleur, tekening, patroon en afwerking is enorm. Met een deskundig advies van Kouwenhoven-interieur zijn deze keuzes gemakkelijk naar ieder zijn smaak in te vullen.

De kleur en tekening van een parketvloer wordt bepaald door de gekozen houtsoort. De keuze in hout, en daarmee de keuze in kleur en tekening, is zeer uitgebreid. Enkele van onze favoriete houtsoorten zijn: bamboe, eiken kersen, maple, merbau, notelaar, teak en wenge.

Naast de keuze in kleur is ook de keuze is patroon belangrijk voor de stijl van uw parketvloer. Bij Kouwenhoven-interieur kunt u kiezen uit rustige stroken of planken, traditionele patronen als visgraat en Weense – of Hongaarse punt en uitgebreide blokpatronen met of zonder inlegsterren.

Na plaatsing moet uw parketvloer worden afgewerkt met olie of lak. Olie is gemakkelijk aan te brengen en heeft als grootste voordeel dat beschadigingen gemakkelijk (zelf) kunnen worden bijgewerkt. Gelakte vloeren zijn lastiger aan te brengen en zullen voor een mooi resultaat altijd door een vakman moeten worden aangebracht. Lak heeft ondanks wel de sterkst denkbare afwerking, maar zal bij beschadiging in zijn geheel verwijderd moeten worden.

De mogelijkheden in parket zijn enorm, wij nodigen u daarom graag uit voor het inzien van ons gehele assortiment in onze showroom.

Onderhouden

Op iedere vloer wordt “geleefd’ en ondergaat daardoor slijtage. Bij de meeste vloerbedekkingen is hier vaak weinig aan te doen. Met parket ligt dit anders. Bij goed onderhouden gaat parket decennia lang mee. Onderhouden is dus essentieel. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

In het algemeen adviseren wij om uw vloer eenmaal per jaar te voeden met een polish of een onderhoudsolie. Polish is bedoeld voor gelakte vloeren en onderhoudsolie is bedoeld voor geoliede vloeren. Zowel polish als onderhoudsolie vullen onvermijdelijke gebruikskrasjes en voorzien uw parket van een nieuwe beschermlaag.

Voor advies over onderhoud van uw parketvloer en onderhoudsmiddelen verwijzen we u graag door naar onze winkel.

Vloerverwarming en parket

Parket combineren met het comfort van warme voeten.

Parket kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Niet elke parket- en houtsoort is echter geschikt voor vloerverwarming. De warmte afkomstig van uw vloerverwarming laat vloeren krimpen en uitzetten. Meerlaags parket kan door zijn manier van verlijming hier goed mee omgaan, massief parket niet.

Voor vloerverwarming adviseren wij daarom meerlaags parket van een van de hardere houtsoorten (bijv. eiken, merbau, afzelia of notenhout). Hardere houtsoorten geleiden de warmte beter, hetgeen ook weer beter is voor het rendement van uw vloerverwarming.

Renoveren

Niet meer tevreden over de uitstraling van uw parketvloer? Laat hem volledig opknappen door Kouwenhoven-interieur!

Wanneer een parketvloer zware slijtageplekken vertoont of wanneer u niet meer tevreden bent met de kleur, kunt u ervoor kiezen om uw vloer te laten opschuren. Met opschuren wordt er een dun laagje van de geleefde toplaag gehaald, waardoor de originele eigenschappen van het hout weer tevoorschijn komen.

Wij, van Kouwenhoven-interieur, zijn specialist in het stofvrij opknappen van uw parketvloer. Naast schuren kunnen wij ook helpen met het vervangen van beschadigde vloerdelen, het vervangen van oude deklatten en plinten of het doorleggen van een bestaande parketvloer in dezelfde soort na een aan- of verbouwing.

andere vloeren

pvc
laminaat
tapijt & vinyl

heeft u een vraag?

contact

U bent op elk moment van harte welkom om een kijkje te nemen in onze winkel. Wilt u inspiratie opdoen of bent u opzoek naar deskundig advies? Geen probleem, onze adviseurs staan voor u klaar.

Adres

Parkweg 81

2271AG Voorburg

Telefoon

070 386 1716

Email

info@kouwenhoven-interieur.nl

openingstijden

Maandag: gesloten 
Dinsdag:  gesloten
Woensdag: 11:00 - 16:00
Donderdag: 11:00 - 16:00
Vrijdag: 11:00 - 16:00 
Zaterdag: 11:00 - 16:00
Zondag: gesloten